Како да одговарате на навредите

Одговарањето на навредите со хумор и благодат ја покажува вашата емоционална зрелост и често може да биде поефективно отколку да одговарате со навреди. Само не дозволувајте да ве допрат.

Наместо да навредувате, можете да одговорите: “Леле, навистина имавте интересен начин на навреда! Дали сте го вежбале тоа пред огледало?”

Овој одговор користи хумор за да ја ублажи навредата, па дури и може да ја насмее другата личност, експлицитно давајќи му до знаење дека нивната навреда не била многу креативна или ефективна. ?