Што имаат заедничко човекот и бандерата?

Човекот и бандерата имаат многу заедничко. И двајцата стојат исправни и горди, со рацете испружени кон небото.

Додека на луѓето им е потребен добар сон и урамнотежена исхрана за да останат здрави, на бандерата му треба само постојан проток на електрична енергија.

Луѓето имаат и склоност кон грешки, како на пример случајно да истурат кафе врз кошулата или да го заборават роденденот на пријателите. Во меѓувреме, електричните столбови се секогаш на своето место. Никогаш не прават ниту една грешка. Тие стојат таму, стоички и непоколебливи, додека целиот свет се врти околу нив.

Луѓето имаат сложени емоции и личности, додека столбовите за напојување се малку повеќе еднодимензионални. Тие се секогаш во исто расположение, никогаш не се лути, тажни или среќни. Тие се како силен, тивок тип, но без истакната личност.

Луѓето и бандерите се суштински делови од светот во кој живееме. Затоа, следниот пат кога ќе поминете покрај бандера, дајте му знак на почит.

На крајот на краиштата, бандерата прави важна работа, дури и ако не успее да ужива барем во една шолја кафе во текот на денот.