larje makinash

Космичката завера кога ја миеме колата

Дали имате забележано дека времето има шесто сетило кога планираме да го измиеме автомобилот?! Решава да си го вклучи водоводот само за да ни го уништи денот.

Секогаш кога одам да ја мијам колата, оваа појава се активира. Некако, како сите облаци да се собираат на итен состанок и да решат да фрлат што повеќе кофи вода од небото, со единствена цел да ја истакнат мојата сурова судбина, уживајќи во моето разочарување. Очигледно, тоа е нивниот начин да ме потсетат дека животот е полн со изненадувања, неочекувани пресврти и… полн со дожд. Тоа е нивната рутина за космички комедии, совршено темпирана да ме фати на цедило и да ме остави со искривен поглед на моето лице, размислувајќи за мистериите на универзумот.

Нејсе, не сакам да ја замислувам радоста на облаците кога ќе ме видат во таква состојба, туку само сакам да им кажам F*ck off!