Колку љубов ни е доволна?

Колку љубов ни е доволна? Па, тоа е како да се обидувате да одредите колку парчиња пица се доволни – одговорот е секогаш „само уште едно“. ?

Без зафрканција. Некои велат дека малку љубов од вистинските луѓе е се што ни треба, други тврдат дека љубовта никогаш не е доволна. Можеби одговорот лежи некаде помеѓу – како готвачот и солта; ни треба само вистинската количина. Премалку љубов и може да се чувствуваме запоставени или неважни, додека премногу љубов може да не совлада. Се работи за наоѓање на тоа слатко место каде што се чувствуваме ценети, ценети и згрижени.

Се разбира, количината на љубов која ни е потребна може да варира во зависност од ситуацијата. Во моменти на стрес или тешкотии, можеби ќе ни треба малку дополнителна љубов и поддршка за да ја пребродиме ситуацијата, додека во време на радост и славење, може да се задоволиме само со едноставен гест на љубов.

На крајот на краиштата, на секој поединец е да одлучи колку љубов му е доволна. Важно е да се разбере дека љубовта е како банкарска сметка; мораме да правиме редовни депозити за да ја задржиме рамнотежата за да не одиме во минус.