Sa dashuri na mjafton?

Sa dashuri na mjafton? Epo, është si të përpiqesh të përcaktosh se sa copa pice janë të mjaftueshme – përgjigjja është gjithmonë “veç edhe një më shumë”. ?

Pa hajgare. Disa thonë se pak dashuri nga njerëzit e duhur është krejt ajo çfarë na duhet, të tjerë argumentojnë se dashuria kurrë nuk është e mjaftueshme. Ndoshta përgjigjja qëndron diku në mes – si kuzhinieri dhe kripa; ne kemi nevojë vetëm për sasinë e duhur. Shumë pak dashuri dhe ne mund të ndihemi të lënë pas dore ose të parëndësishëm, ndërsa dahsuria në sasi të madhe mund të na dërrmojë. Gjithçka ka të bëjë me gjetjen e asaj pike të ëmbël ku ndihemi të vlerësuar, të çmuar dhe ta ndjejmë se të tjerët po kujdesen oër ne.

Sigurisht, sasia e dashurisë që na nevojitet mund të ndryshojë në varësi të situatës. Në kohë stresi ose vështirësie, mund të kemi nevojë për pak dashuri dhe mbështetje shtesë për të tejkaluar gjendjen, ndërsa në kohë gëzimi dhe festimi, mund të kënaqemi vetëm me një gjest të thjeshtë dashurie.

Në fund të fundit, i takon çdo individi të vendosë se sa dashuri i mjafton. Me rëndësi ta kuptojmë se dashuria është si një llogari bankare; duhet të bëjmë depozita të rregullta për ta mbajtur balancin që të mos kalojmë në minus.