Nëse i ndihmoni njerëzit shumë, ata do t’ju paguajnë shumë

Në biznes, shumica kanë një qëllim përfundimin – fitimin e parave. Por, çka nëse do t’ju thosha se fitimi i parave nuk duhej të ishte qëllimi i vetëm? Po sikur të mund t’i ndihmonit njerëzit në një mënyrë masive, dhe nga ana tjetër, të shpërbleheni në mënyrë masive?

Mund të tingëllojë shumë e mirë për të qenë e vërtetë, por e vërteta është se të ndihmosh njerëzit në një shkallë masive mund të jetë në fakt një strategji fitimprurëse biznesi. Kur i ndihmoni njerëzit në një mënyrë që vërtet përmirëson jetën e tyre, ata shpesh do të ndihen të detyruar t’ju shpërblejnë në një farë mënyre. Kjo mund të vijë në formën e referimeve, përsëritjes së biznesit, apo edhe thjesht reklamave pozitive nga goja në gojë.

Sigurisht, është e rëndësishme të theksohet se të ndihmosh njerëzit me qëllimin e vetëm për të fituar para nuk është qasja e duhur. Njerëzit mund të kuptojnë kur jeni të pasinqertë ose joautentikë, dhe ata nuk kanë gjasa t’i përgjigjen pozitivisht atyre llojeve të taktikave. Megjithatë, nëse jeni vërtet të pasionuar për të ndihmuar të tjerët dhe për të bërë një ndryshim në jetën e tyre, shpërblimet financiare shpesh mund të pasojnë.

Pra, si mund t’i ndihmoni njerëzit në një shkallë masive? Ka shumë mënyra për ta bërë këtë, në varësi të aftësive, interesave dhe burimeve tuaja. Për shembul, mund t’i ndihmoni njerëzit duke ofruar shërbime pro bono ose të jepni vullnetarisht një pjesë të kohës dhe aftësive tuaja për një kauzë që ju intereson. Kjo jo vetëm që përfiton njerëzit ose organizatat që po ndihmoni, por gjithashtu ndihmon në ndërtimin e reputacionit dhe rrjetit tuaj, ndërsa vini në kontakt me profesionistë të tjerë dhe klientë ose bashkëpunëtorë të mundshëm.

Pavarësisht se si zgjidhni t’i ndihmoni njerëzit, është e rëndësishme t’i qaseni me sinqeritet dhe një dëshirë të vërtetë për të bërë një ndryshim. Nëse e bëni këtë, shpërblimet financiare mund të jenë vetëm një efekt anësor i këndshëm i përpjekjeve tuaja.