Недела, благословен или проклет ден?

Недела. Денот за кој не знам дали го сакам бидејќи е ден за опуштање, спиење и гледање омилени ТВ-емисии. Илида го мразам бидејќи тоа значи дека викендот заврши и дека е време да се вратам на работа.

Но, да бидеме искрени, дали ги сакате или мразите неделите зависи од многу работи. Дали треба да переме алишта или генерално чистење на станот? Дали спиевме доволно? Дали имаме каде да купиме цигари?

Замислете; недела и дождливо.

Уф…

Ова се важните прашања кои одредуваат дали неделата ќе ја поминете чувствувајќи се како невино дете или како момчето од песната „Ме мрзи…“

Значи, дали ги сакате или мразите неделите? Тоа е прашањето.

Но, еј, барем сите можеме да се согласиме за едно: џоручек среде бел ден (дури и во пижами) може да се ужива само во недела.