Super Guerilla Marketing nga McDonald’s

Para disa vitesh McDonald’s mbolli një farë lulesh të rralla përskaj autostradave në Kaliforni. Kjo lloj luleje ishte e mbrojtur me ligj dhe kush kapej duke i shkulur, dënohej.

Kur lulet mbinë, u krijuan bashkësi lulesh në formë të logos së McDonald’s pasi edhe farat i kishin hudhur po në atë formë.


Kështu, në vend të investimeve të mëdha në fushata marketingu tradicional, brendi më i njohur i hamburgerëve fitoi reklamim jetëgjatë me kosto të ulët. Veç kësaj, llogarit edhe publicitetin që u krijua më pas. ?