Qysh me i thanë “Tung” varfërisë

Nëse doni t’i thoni lamtumirë varfërisë, thjesht tundni dorën përpjetë dhe bërtisni ‘Mirupafshim, varfëri!’

Por nëse doni të lini në fakt varfërinë pas, duhet të provoni disa gjëra tjera, si gjetja e një pune, kursimi i parave ose t’i kërkoni Bill Gates t’ju adoptojë.

Si marketer, së pari do t’ju këshilloj: hiqni qafe çorapet dhe filloni të investoni në këpucë të vërteta. Nuk mund të ecësh në rrugën e suksesit dukenu rrokullisur.

Më pas, filloni mendoni si një milioner. Kjo do të thotë që nuk ka më biskota dhe instant kafe nga kafemati. Është koha për të përmirësuar lojën s kuzhinës në biftekë dhe kafe artizanale, aso më për burra.

Një tjetër çelës për të lënë pas varfërinë është të rrethoni veten me njerëz të suksesshëm. Nëse të gjithë miqtë tuaj jetojnë nga rroga, është koha të kërkoni miq të tjerë. Të paktën zgjeroni rrethin tuaj shoqëror. Krijoni lidhje të reja me njerëz të ri, rrjetëzohuni dhe filloni të fërkoni bërrylat me elitën. Dhe mos kini frikë të tregoni këpucët tuaja të reja dhe njohuritë ekzotike të kafesë. Ju jeni gjithmonë fitues, mbajeni në mend.

Lexoni dhe motivohuni mga njerëz të suksesshëm. Vetëm mos harroni ta paguani qiranë në kohë, sepse asgjë nuk tregon më shumë varfëri se sa një njoftim për dëbim nga banesa. Ose të të çkyqin nga rrjeti i energjisë elektrike.

Kaq kisha. Dhe mos harroni të më falënderoni kur të jeni duke lundruar në jahtin tuaj privat duke pirë atë kafe artizanale. ?