Вештините носат пари

Сите се согласуваме дека за да имаш пари треба да си вешт. Немојте да се изненадите ако немате пари, проблемот можеби е што немате вештини!

Сериозно, имањето вештини е дефинитивно незаменлив начин да го зголемите вашиот потенцијал за заработка. Тоа е како да имате магнет за пари прикачен на челото. И ако имате навистина посебни вештини, луѓето може да почнат да фрлаат пари по вас како да сте некој вид на уличен уметник. Жонглер. ?

Се разбира, некои вештини се повредни од другите. Тоа што можете да го лижете лактот може да привлече внимание, но тоа сигурно нема да ви помогне да ја добиете високоплатената работа за која веројатно сте сонувале. Од друга страна, ако можете да програмирате, да креирате веб-страници, да правите симит погачи или кој било друг бизнис, веројатно ќе го извадите билетот за успех.

Затоа, следниот пат кога вашиот паричник ќе се чувствува малку полесен, не очајувајте. Само фокусирајте се на градење на вашите вештини и фокусирајте се на она во што сте најдобри.

И ако сè друго не успее, секогаш можете да се вратите на лижењето на лактот или жонглирањето. ?

(Се зезам, те молам не го прави ова дури и ако функционира.)