Edhe ora e prishur është e saktë dy herë në ditë

Të gjithë e kemi dëgjuar thënien: “Edhe ora e prishur është e saktë dy herë në ditë”. Në pamje të parë, mund të duket si një vëzhgim i thjeshtë për saktësinë e matjes së kohës, por nëse analizojmë pak më shumë, mund të nxjerrim një mësim të thellë të fshehur brenda kësaj fraze në dukje të zakonshme.

Jeta është plot me paqartësi dhe komplekse. Ne hasim në sfida, bëjmë gabime dhe përballemi me momente dyshimi. Pikërisht në këto kohë thënia “Edhe një orë e prishur është e saktë dy herë në ditë” na kujton se pavarësisht sa kthesa të gabuara bëjmë apo sa pengesa kemi përjetuar, gjithmonë ekziston mundësia për të gjetur diçka të drejtë, diçka kuptimplote.

Ashtu si një orë e prishur që mund të ketë humbur funksionalitetin e saj, edhe ne mund të ndihemi të thyer ndonjëherë. Por edhe në aso gjendje, ka vend për shëlbim dhe momente qartësie. Mund të ngecim në suksese tona apo nuk mund t’i gjejmë zgjidhje një problemi me të cilin po përballemi.

Thënia shërben si një kujtesë se edhe në mes të kaosit dhe paparashikueshmërisë së jetës, ka gjithmonë një fije shprese. Na inkurajon të ngulmojmë, të vazhdojmë të përpiqemi dhe të qëndrojmë të hapur ndaj mundësive që kemi përpara. Na kujton se edhe nëse ndihemi të humbur ose jashtë rrugës së duhur, do të ketë momente kur rruga jonë përputhet me të vërtetën, ku e gjejmë veten në bashkërenditje me botën përreth nesh.

Kjo nuk do të thotë se të kesh të drejtë vetëm dy herë brenda ditës nuk është domosdoshmërisht një masë suksesi, por më tepër një metaforë për të gjetur momente të së vërtetës ose për të kultuar se përsosmëria është e pamundur.

.Pranimi i asaj se mësimet që vijnë me dështimet dhe pengesat mund të na çojnë në momente të qartësisë dhe qëllimit që e bëjnë jetën të vlefshme. Ndoshta mu në ato momente kur edhe ora e tregon kohën e saktë, qëndron potenciali për arritje të suksesit.