Неколку збора за “Ние сме најевтини…”

Брендовите кои на пазарот се натпреваруваат со поевтини цени од конкуренцијата, во нивните реклами не обрнуваат внимание нити им е на фокус цената, но се обидуваат да воспостават емоционална врска со клиентот.
Рекламирајќи ја ниската цена, не само што брендот ќе изгледа поинфериорен од конкуренцијата, туку и ќе создава и чувство на омаловажување на на куповната моќ на купувачот.

Јас попрво би сакал да купам една RC Cola која го има најдобриот американски вкус, отшто една RC Cola која кошта 80 центи наспроти една Coca Cola која е 1,25 евра.