Çdo ditë takohemi me miq e me të panjohur të ndryshëm. Ndodh që për të njejtën temë të diskutojmë me njerëz të ndryshëm, dhe rrjedha e e bisedës të çon në konkludime të ndryshme, e shpesh kundërthënëse.

Kjo sepse secili ka të “instaluar” sisteme operative të ndryshme në tru.

Truri, një organ sa magjepsës aq edhe hutues që vjen në të gjitha format dhe madhësitë. Ashtu si shijet e akullores ose varietetet e picave, truri i njeriut vjen në lloje të ndryshme, secila me veçoritë e veta.

  • Truri i shpërndarë: Ky lloj truri është si një tornado kaotike mendimesh. Vazhdimisht manipulon me shumë ide, detyra dhe fakte të rastësishme, por për fat të keq, i mungon koordinimi i tyre. Harron kuni ka lënë çelësat e makinës ose padashje vesh çorape të papërshtatshme.
  • Truri analitik: Ky tru është si një superkompjuter në steroide. I pëlqen të zbërthejë dhe analizojë çdo detaj të vogël. Shpenzon orë të tëra duke menduar për kuptimin e jetës apo i nhmërojnë edhe fijet e lakrave në sanduiçin që po hanë.
  • Truri krijues: Këtu bëjnë pjesë mendjet e çuditshme dhe imagjinative. Ky lloj truri është një burim krijimtarie, duke ngjallur vazhdimisht ide, shpikje dhe kryevepra artistike të reja. Ata mund të kenë një prirje për të ëndërruar me sy të hapur ose të humbasin në botën e tyre, por hej, këta dinë të bëjnë magjira!
  • Truri i fluturës sociale: Këta trura (s’di nëse në shumës bën trura apo trunj ?) lulëzojnë në ndërveprim dhe lidhje shoqërore. Ata kanë një aftësi të çuditshme për të kujtuar emrat e njerëzve, ditëlindjet dhe emrin e qenit të fqiut të kushëririt të tyre në Zvicër. Ata janë të hareshëm, dinë të kalojnë me lehtësi nga një bisedë në tjetrën, duke përhapur të qeshura te të tjerët.
  • Truri i ngathët: Ky lloj truri duket se ka një magnetizëm të përhershëm për aksidente dhe fatkeqësi. Ata pengohen me këmbët e tyre, gjithmonë e derdhin kafen kur kanë të veshur këmishë të bardhë, bile kanë edhe aftësi të veçanta që të mbyllen edhe në ambiente të hapura ? Ama OK, të paktën ata shpesh na e bëjnë ditën interesante!

Nejse, këto lloje truri janë të gjitha pjesë e asaj që na bën njerëz. Secili sjell veçoritë e veta, pikat e forta dhe momentet gazmore. Me rëndësi të shijohet jeta e rrethuar me njerëz të mirë.